Campionatul național de paraclimbing 2015

Weekend plin la Climb Again. În ultimele săptămâni ne-am antrenat pentru cel mai intens weekend al sezonului, pe 12-13 decembrie, când copii beneficiari ai programelor noastre vor participa la Campionatele naționale de escaladă și de paraclimbing.

Calificările pentru campionatul național de escaladă juniori țin toată ziua de sâmbătă; am înscris 3 copii cu deficiențe de auz și pe Cosmin, care are o deficiență de vedere ușoară, în campionatul juniorilor tipici. Mergem cu ei la calificări de la ora 12 la sala Galactic Gym, gazdele noastre săptămânale. Finala va fi la vedere și începe duminică de la ora 11.

fb_1200x900_1

Tot duminică se ține și Campionatul național de paraclimbing, organizat la recomandarea Climb Again prin statutul de afiliat al clubului sportiv la Federația Română de Alpinism și Escaladă. Zece juniori nevăzători intră în concurs de la ora 9, pe două trasee de calificări. Cățărarea e tip manșă, cu ghidaj verbal din partea antrenorilor, de la sol. Finala se ține pe un traseu, de la 10:30, iar departajarea se va face în funcție de numărul de trasee rezolvate și de prize ținute.

Le terminăm pe toate cu bine și mergem să sărbătorim. De la ora 13:00 suntem la Fabrica de Cățărat cu toți copiii care s-au cățărat anul ăsta cu noi, să mai facem o joacă la cocoț înainte să fugă toți pe-acasă de sărbători.

fb_1200x900_2

Cine vrea să vină să-i salute pe copii e așteptat cu drag. Ne plac și aplauzele la concurs, și taclalele la petreceri de Crăciun.

Sport!

 

*** Participanții la campionatul național de escaladă juniori și la cel de paraclimbing nu plătesc taxă de înscriere. Mulțumim gazdelor obișnuite, Galactic Gym și Fabrica de Cățărat, și ZuMont, care se implică cu pasiune în promovarea cățăratului sportiv în România.

Etichete: , , ,