O caravană mai târziu, Ferratum România devine susținător oficial Climb Again

De curând povesteam cum ne organizăm pentru prima aventură cu Caravana Climb Again prin trei orașe din țară, în Buzău, Cluj și București, acolo unde ne-am dus cu mic, cu mare și cu panoul mobil de cățărat în liceele și școlile speciale pentru deficienți de vedere.

_MSP7622

Ne-am dezmeticit după finalul de școală al copiilor și decretăm: Caravana a fost cel mai îndrăgit proiect de copii și de echipa Climb Again, de voluntari și de oamenii pe care i-am cunoscut în comunitățile locale. Poate și pentru că a fost o premieră care a testat viziunea noastră despre independența persoanelor cu dizabilități în alte locuri decât căldurica sălilor de cățărat pe care le batem deja de ani în București.

_MSP7806

Cum a început totul? Dragostea pentru pitici, schimbările pe care le-am văzut în copiii cu care lucrăm, potențialul lor de a face lucruri grozave în viață ne-au făcut să căutăm resurse pentru a ajunge și la copii care nu trăiesc în București și cărora (încă) nu le trece prin cap că încrederea de sine poate fi rezultatul unei provocări pe verticală. Am găsit sprijin la compania Ferratum România, care a asigurat toate costurile de transport pe parcursul proiectului, și la câțiva zeci de oameni care au pus umărul ca lucrurile să se întâmple cum trebuie.

20160527-CA_la_LDV-0087

Au fost zile în care băieții care montau panoul, Silviu și Iulian, munceau până la epuizare ca să fie gata la timp, nopți în care dormeam câteva ore și zile în care copiii ne țineau în priză cu pasiunea lor nebună pentru noua descoperire din viața lor, escalada. Nu ne mai lăsau să plecăm și se rugau să mai venim chiar dacă plecăm acum.  —Claudiu Miu, președinte Climb Again

Am întalnit profesori și directori dedicați copiilor care ne-au oferit tot sprijinul lor și oameni de bază în fiecare oraș, cu care am început să căutăm soluții pentru proiecte locale pe termen mediu și lung. Și ca să avem cu ce unge treaba, Ferratum România rămâne în continuare alături de noi ca sponsor — sperăm să facem lucruri grozave împreună!

_DSC7850

Peste 20 de oameni s-au implicat activ în proiect: coordonatorii Ana, Cristina și Claudiu, „băieții cu panoul” Silviu și Iulian, instructorii Mircea, Maxim, Mac, Grigore, cele două drăguțe Ane, Tudor, Iulian, Silviu, Claudiu și înc-un Tudor, fotografii Mircea Struțeanu, Mihai Andrei Catan, Dorina, Cătălin Grigoriu și Cristina Pogăcean și supergazdele noastre: directorii de licee Eugen Trifan (București), Andreea Leca (Buzău), Ramona Mureșan și Vanda (Cluj), Cosmina Cazan (școala din București). Câteva mulțumiri speciale și prietenilor cățărători care ne-au ajutat în orașele lor și au atras presa locală la demonstrații: Daniel Nica (Buzău), Cristina, Mihnea și Tudor (Cluj).

Ăsta să fie începutul unui plan măreț — și să ne revedem curând!

Etichete: , , ,