Panouri de escaladă în două școli speciale din București, din octombrie

Escalada devine, încet, dar sigur, acea oră de sport la care au acces din ce în ce mai mulți elevi din școlile speciale din București cu care lucrăm. În octombrie, instructorii și voluntarii Climb Again au primit undă verde să așeze două panouri de temelie – dacă ne permiteți jocul – în Școala gimnazială specială pentru deficienți de vedere și Școala gimnazială specială pentru deficienți de auz „Sfânta Maria”.

Domnu' Radu muncește de zor

Instalarea panourilor de cățărat este prima activitate cu beneficiarii din cadrul proiectului Escalada, terapie pentru dizabilitate, finanțat prin Fondul ONG în România, Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014. Prin acest program, Climb Again oferă o metodă complementară de dezvoltare personală tinerilor cu deficiențe de auz, văz sau cu afecțiuni din spectrul autist.

Iulian încearcă prizele

Ora de sport

Cele două panouri au putut fi abordate de elevi în timpul orelor de sport, sub instruirea și supravegherea antrenorilor noștri. O sută de elevi din toate clasele, cărora li s-au alăturat și copiii cu autism de la Asociația Puzzle, au avut ocazia să învețe regulile de bază ale cățăratului sportiv și să încerce câteva trasee ușoare amenajate de instructori. La finalul ședințelor de inițiere, 36 dintre aceștia s-au înscris gratuit la antrenamentele noastre permanente pentru copii cu dizabilități de la sala de escaladă Galactic Gym.

Copiii se ajută

Domnu' Claudiu explică

Panourile rămân în școli, acoperite, iar noi vrem să ne drămuim în așa fel programul și resursele încât să avem periodic intructori și voluntari care să îi inițeze pe copii în tainele cățăratului, la orele lor de sport sau după program. E un început frumos pentru copii, care pare să anunțe acel viitor în care cățăratul sportiv se va împământeni ca o activitate terapeutică eficientă pentru tinerii cu dizabilități.

 

*****

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Pentru informații despre Fondul ONG în România accesați www.fondong.fdsc.ro.

 

Etichete: , , , , , , , ,