Mergi la conţinutul principal

Festival de cățărat

Festival de cățărat pentru copiii cu deficiențe de vedere

Zâmbete și adrenalină la înălțime

Pe 17 decembrie 2018, 65 de copii și tineri cu deficiențe de vedere proveniți de la cele 7 școli speciale din toată țara și 15 copii și tineri tipici au participat la cel mai mare eveniment de incluziune prin escaladă organizat în România. 

Sub deviza “Puternici Împreună”, Asociația Climb Again a organizat un festival de activități sportive: escaladă pe perete vertical, activități specifice unui parc de aventură și tiroliană, ateliere de creativitate, orientare și terapie prin muzică, toate având ca beneficiari direcți copiii și tinerii cu deficiențe de vedere. 

Participanții au fost împărțiți în echipe mixte (văzător - nevăzător) și toți copiii au experimentat cele trei circuite, sub supravegherea instructorilor din Lotul Național de Paraclimbing și a voluntarilor. Proiectul este derulat de Climb Again și finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (www.instaredebine.ro).

Cel mai mult mi-a plăcut la cățărare pentru că m-am urcat pe perete singur și am ajus sus, la tavan. Nu mi-a fost deloc teamă pentru că instructorii m-au pus un ham pe mine, s-au legat cu o sfoară groasă de mine și am știut că sunt în siguranță. Până acum nu m-am cățărat decât în copac și mi-a fost cam frică, dar astăzi a fost altfel, mi-a plăcut că am venit aici.

Darius, un puști de 13 ani din Târgu Frumos.

”Colaborarea noastră cu școlile speciale pentru deficienții de vedere a început în 2014, când cei de la Școala Specială pentru Deficienți de Vedere din București au venit către noi, inspirați de lucrurile pe care le facem în general cu copiii și tinerii cu deficiențe. De atunci, înregistrăm rezultate spectaculoase, în sensul că o parte din tinerii cu deficiențe de vedere care se antrenează la centrul nostru fac parte astăzi din Lotul Național de Paraclimbing și câștigă medalii la Concursurile Internaționale. Acțiunea din acest week-end și prezența copiilor din toate centrele de nevăzători din țară este dovada perfectă că existența unui astfel de centru este firească și utilă. Copiii s-au simțit extraordinar.

Claudiu Miu, Presedinte Climb Again